CONIX RDBM Architects | 100% CIRCULAIR
19488
single,single-post,postid-19488,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,

NIEUWS

100% CIRCULAIR

14 feb 2022
Conix LoRes (24 of 31)
CONIX RDBM Architects gaat voor 100% circulair kantoor

Architectenbureau CONIX RDBM Architects verhuisde vorig jaar naar een nieuwe locatie in Antwerpen. De zaakvoerders hadden eigenlijk maar een belangrijke voorwaarde voor het gebouw: alles moest er circulair en duurzaam zijn. Om het kantoor in te delen, koos CONIX RDBM Architects voor wanden van JUUNOO.

 

Alles moest circulair zijn

Toen ze bij CONIX RDBM Architects op zoek waren naar een nieuwe locatie voor hun Antwerpse kantoor, kreeg Geert Vyncke van de zaakvoerders carte blanche. Geert is er sinds 2020 Senior Circular Building Advisor, waar hij zijn economische ervaring en kennis van de circulaire bouwwereld dagelijks in de praktijk kan toepassen. “Eigenlijk stelden ze maar een voorwaarde,” legt hij uit, “alles in het gebouw moest circulair zijn. De glazen wanden in dit gebouw lieten we overkomen uit Amsterdam. Het isolatiemateriaal is gemaakt van oude jeansbroeken en zelfs de radiatoren kunnen we bij vertrek gewoon weer meenemen,” vertelt Geert. “In de kelder hebben we ook een oogstkelder aangelegd. Daar liggen restjes glas, profielen, panelen, …. Als we later iets willen veranderen, dan hebben we het materiaal gewoon liggen. Hiermee bouwden we bijvoorbeeld onze kitchenette.”

Om efficiënt te kunnen werken, moest het nieuwe kantoor ook volledig opnieuw worden ingedeeld. “Toen we op zoek waren naar circulaire wanden zijn we eigenlijk niet gaan kijken naar een alternatief,” vertelt Geert. “Ik was al snel overtuigd van het JUUNOO-systeem en de klikpanelen. Je kunt namelijk alles plaatsen zonder dat er schade is aan de omgeving. De enige plek waar de wanden verankerd zijn, is in het plafond. Dat is trouwens ook het grote voordeel aan de JUUNOO-wanden. Wat hier nu staat kan je weer volledig demonteren, netjes op een pallet stapelen en naar ergens anders verhuizen, zélfs als de maatvoering op de nieuwe locatie anders is.” Om de cirkel helemaal rond te maken, kozen ze er bewust voor om te werken met wanden die er al een eerste leven hadden opzitten. “Het onderscheid is niet te zien tussen wat nieuw is en wat reeds gebruikt is.” …

 

Klik hier voor het volledige artikel.